رونمایی از پوستر و تارنمای همایش ملی تحول در نظام تعلیم و تربیت با محوریت اندیشههای مقام معظم رهبری
باسمه تعالی
آیین افتتاحیه دومین همایش ملی تحول در علوم انسانی با عنوان «تحول در نظام تعلیم و تربیت با محوریت اندیشه های آیت الله خامنه ای» در روز یکشنبه مورخ 27 آذر 1401 مصادف با روز گرامیداشت وحدت حوزه و دانشگاه، با حضور جناب آقای دکتر خطیبی؛ معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جناب آقای دکتر ایمانیه؛ استاندار فارس، جناب آقای دکتر قادری؛ نماینده محترم مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، جناب آقای دکتر زارع شیبانی؛ رئیس دانشگاه فرهنگیان استان فارس، جناب آقای دکتر عسکری؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس، اعضای هیئت رئیسه دانشگاه شیراز و جمعی از اعضای هیئت علمی و دانشجویان، در تالار دکتر مصطفوی دانشگاه شیراز برگزار گردید. در این برنامه همچنین دو میزگرد علمی با موضوع «ضرورت تحول در تعلیم و تربیت» و «چشم اندازها، پیشنهادات و راهکارهای تحول در تعلیم و تربیت» با حضور جناب آقای دکتر مرزوقی؛ استاد مطالعات برنامه ریزی درسی، جناب آقای دکتر زاهد؛ دانشیار جامعه شناسی، جناب آقای دکتر سلیمی؛ دانشیار مدیریت آموزش عالی، جناب آقای دکتر تقوی؛ دانشیار روانشناسی بالینی، جناب آقای دکتر روزیطلب؛ عضو هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان و جناب آقای دکتر عسکری؛ مدیرکل آموزش و پرورش استان فارس، برگزار گردید.
معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم: با افتخار از پیشرفت های علمی و دستاوردهای نظام و انقلاب دفاع می کنیم
جناب آقای دکتر خطیبی؛ معاون اداری، مالی و مدیریت منابع وزارت علوم، ضمن رونمایی از پوستر دومین همایش تحول در علوم انسانی با عنوان «تحول در نظام تعلیم و تربیت با محوریت اندیشه های آیت الله خامنه ای»، بیان نمودند که با صدایی رسا و با افتخار، از پیشرفت های علمی و دستاوردهای نظام و انقلاب اسلامی ایران دفاع می کنیم. دکتر علی خطیبی در این مراسم، به بیان پیشرفت های نظام جمهوری اسلامی در حوزه های علم و فناوری و پزشکی پرداخته و آن را حرکتی والا و بینظیر دانستند.
استاندار فارس: هدف باید انسان پروری و رسیدن به اوج کمال انسانی باشد
در آیین رونمایی از پوستر همایش «تحول در تعلیم و تربیت با محوریت اندیشه های آیت الله خامنه ای»، جناب آقای دکتر ایمانیه؛ استاندار محترم استان فارس، ضمن ابراز امیدواری نسبت به اینکه این همایش با اصرار و پیشنهاد مسئولان کشور برگزار شده باشد، مطرح نمودند که در صورتی که مسئولان کشور بر برگزاری چنین همایشی اصرار داشته باشند، نشان دهنده این واقعیت است که علائم بیماری و چالش را در نظام تربیتی و آموزشی کشور درک نموده و در صدد درمان و بهبود آن برآمده اند. ایشان همچنین بیان نمودند که در حال حاضر جامعه از حیث مباحث تعلیم و تربیت دچار مشکلاتی است که نمود آن را در حوادث چندماه اخیر کشور و از سوی برخی جوانان شاهد بوده ایم؛ لذا باید بپذیریم که نظام تعلیم و تربیت ما بیمار است و شناخت نوع و علت بیماری و همچنین راه صحیح درمان این بیماری، از اهم وظایف مسئولان کشور است، در همین راستا، مسئولان باید بدنبال شناخت و بکارگیری نظرات عالمان دلسوزی باشند که راهکارهای مؤثری برای درمان بیماری نظام تعلیم و تربیت ارائه نموده و خود نیز الگوی ارزشمندی در حوزه تربیتی باشند.
دکتر ایمانیه بیان نمودند که هدف اصلی نظام جمهوری اسلامی ایران، انسان پروری و رسیدن به اوج کمال انسانی بوده است. اما متاسفانه تاکنون برای رسیدن به این هدف، فقط به کمیت توجه شده است و در سال های اخیر با افزایش مداوم رشته های دانشگاهی، افزایش حجم واحدهای معارف و کلاس های دینی مواجه هستیم؛ در حالی که کسب نتایج مطلوب تربیتی و تحقق اهداف متعالی نظام تعلیم و تربیت جمهوری اسلامی، با رویکردی کیفی مبتنی بر رشد معنوی و آسیب شناسی جدی وضعیت موجود امکان پذیر است.
استاندار فارس همچنین بر این نکته تأکید نمودند که لازم است خروجی عملیاتی چنین همایش هایی در راستای بهبود و تحول در نظام تعلیم و تربیت کشور مورد توجه مسئولان کشور قرار گیرد.
رئیس پژوهشکده علوم انسانی دانشگاه شیراز: رهبر انقلاب، از سال 71، فرمان تحول در علوم انسانی را صادر کرده اند؛ اما این موضوع تاکنون به صورت جدی مورد توجه دانشگاه ها قرار نگرفته است.
جناب آقای دکتر زاهد؛ عضو هیئت علمی دانشگاه و رئیس پژوهشکده علوم انسانی دانشگاه شیراز، ضمن تأکید بر این نکته که هدف این همایش توجه به شأن علمی و رویکردهای تربیتی آیت الله خامنهای؛ رهبر معظم انقلاب است، بیان نمودند که انقلاب اسلامی ایران در سال 57، یک شورش عظیم بود که در مقابل رویکرد لیبرال سرمایه داری و دیکتاتوری حاکمیت موجود در جهان شکل گرفت. اما پس از چهل سال که از این انقلاب شکوهمند میگذرد، شاهد این واقعیت هستیم که علیرغم موفقیت در مبانی سخت افزاری تولید علم و فناوری، در بحث رشد معنویت و مبانی نرم افزاری تربیتی آنچنان که باید موفق نبوده ایم. به همین جهت، رهبر انقلاب از سال ها پیش، موضوع تحول در علوم انسانی را مطرح نموده و در سال 1371 فرمان تحول در علوم انسانی را صادر فرمودند؛ اما این موضوع آنچنان که شایسته است تاکنون در دانشگاه های کشور مورد توجه مطلوب قرار نگرفته است. همچنین ایشان مطرح نمودند که تحول در علوم انسانی، محصول توجه همزمان به دو گزاره آموزش و پرورش است؛ در همین راستا، بایستی بین حوزه و دانشگاه، بهعوان دو نهاد اصلی آموزشی و پرورشی جامعه، ارتباط و اتحاد مؤثری برقرار گردد تا این دو نهاد به بالندگی یکدیگر و در نتیجه تحول در تعلیم و تربیت کشور، کمک کنند.